nedeľa 3. februára 2019

Daniel Cole - Obesenec

Hello people,

O knihe: Kniha je v tvrdej väzbe a má 376 strán
Inšpektorka Emily Baxterová sa ešte celkom nespamätala z prípadu Handrovej bábiky a zo zmiznutia svojho priateľa Williama „Wolfa“ Fawkesa. Hoci sa zdráha pustiť do vyšetrovania ďalšej strašnej vraždy, pozvú ju na poradu nového americko-britského vyšetrovacieho tímu do New Yorku. Tam jej predložia fotografie zatiaľ poslednej vraždy, ktorej páchateľ sa zjavne inšpiroval Handrovou bábikou. Telo našli skrútené do známej polohy a zavesené nad Brooklynským mostom, so slovom NÁVNADA vyrezaným hlboko do hrude. Tlak médií rastie a Baxterovej prikážu, aby pomáhala pri vyšetrovaní a zúčastnila sa na obhliadke miesta ďalšej vraždy, kde opäť našli obeť, tentoraz s nápisom BÁBKA. 

Na oboch stranách Atlantiku pribúdajú čoraz senzačnejšie a zvrátenejšie vraždy. Tím vyšetrovateľov neúnavne prenasleduje páchateľa, ale ten je stále o krok pred ním. Baxterová musí zabudnúť na smútok a strach, ktoré ju paralyzujú už celý rok, a zastaviť ďalšieho krutého vraha, skôr než bude neskoro.


Môj názor: Na pokračovanie knihy Handrová bábika sme sa tešili asi viacerí a konečne je tu. Názory naň sú však rôzne.
Handrová bábika sa ku mne dostala v podstate náhodou. Napriek tomu som ju po dočítaní zaradila k jedným z najlepšich kníh v jej žanry a nevedela som sa dočkať na pokračovanie. 

Obesenca určite neodporúčam čítať bez prečítania Handrovej bábiky, nachádza sa tam totiž veľa postáv z prvého dielu a nie je vystlené, kto vlastne sú. Taktiež sa tam dosť často spomína prípad Handrová bábika s rôznymi narážkami, ktoré tiež nepochopíte bez prvého dielu. 
Kniha Obesenec bola zaujímavá od prvej stránky. Pri každom obrátení stránky, som chcela vedieť viac a viac, a odložiť knihu bolo veľmi náročné. Hlavne som sa stále tešila na Wolfa, ktorý sa v tejto knihe však neobjavuje, pretože je venovaná Baxterovej a jej pocitom z prípadu Handrovej bábiky a samozrejme novému prípadu, ktorý je neskutočne divný, nechutný a vinníka nemáte šancu odhaliť.
 Kniha sa číta v podstate sama, s dobre dotvorenou atmosférou a s túžbou ohaliť vinníka, chcete stále pokračovať ďalej a ďalej, až sa dostanete na koniec a tam nastane bod zlomu. Autor nás totiž nešetril a nechal otvorený koniec s veľkou zápletkou, takže ak ste sa do tejto série ešte nepustili, odporúčam počkať, kým vyjde tretí diel, ktorý vychádza už v Máji, síce v angličtine, ale hádam sa prekladu dočkáme, čo najskôr. 

Hodnotenie:

Za knihu Ďakujem Panta Rhei


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára