streda 29. apríla 2015

John Green - Poučka o podstate predvídateľnosti Katherín

Hello poeple,
Dneska tu mám pre Vás novú recenziu.







Podľa názvu ste si už mohli všimnúť že to bude kniha od Johna, na ktorú som sa totálne tešila.

O knihe: Kniha je v mäkkej väzbe a má 262 strán.
Príbeh je o 18 ročnom Colinovi, ktorý práve skončil strednú školu a nie je moc obľubený, no napriek tomu už chodil s 19 Katherinami. Po poslednom rozchode sa nevedel spamätať a tak s kamarátom Hassanom odchádza na trip. Rozhodnú sa ostať v dedinke Gutshot a zisťovať niečo o histórií. Spoznáva tam dievča s menom Lindsey, s ktorou začne robiť na jeho poučke, ktorá predvída pokračovanie vzťahu medzi dvoma osobami.

Môj názor: Neviem či to bolo tým, že som sa na tú knihu tešila, ale táto kniha mi vôbec nesadla. Nevravím, že nebola dobrá. Miestami som sa aj nasmiala, ale mala pár vecí, ktoré mi vadili, napríklad prvá kapitola. Vôbec som jej nerozumela. Potom mi dosť vadili články pod čiarami. Odpútavali ma od deju. Táto kniha mala aj dobré stránky, napríklad sa mi páčilo, ako si spomínal na všetky vzťahy a potom sa vrátil do reality. V tejto knihe som našla aj veci spojené s Na vine sú hviezdy a to je zabudnutie. No ale tak viac ku knihe.

"Povedzme, že niekomu poviem o tom, ako som lovil diviaka. Aj keď je to hlúpy príbeh, tým, že ho ľuďom rozpoviem, zmením tých ľudí, hoci aj keď iba celkom nepatrne, tak ako prežívanie tohto príbehu zmení mňa. A tá nepatrná zmena vyvrie na povrch, vyšle drobné, ale večné vlnenie. Mňa zhltne zabudnutie, no príbehy pretrvajú. A v tomto zmysle zanecháme všetci stopu - možno menšiu ako veľkú, ale vždy väčšiu ako žiadnu.

 Colin bol dobre spracovaná postava, páčili sa mi jeho prešmyčky, aj jeho až moc múdre reči. Dosť zaujímavé bolo, že sa vydali na výlet. Neviem či by som po rozchode bola schopná prejsť niekoľko kilometrov aby som zabudla na bývalého, čo sa mu aj tak moc nedarilo. Koniec som úplne čakala. Myslela som si, že to tak skončí.  Na konci sa mi páčilo, ako Lindsey povedal o všetkých Katherinách, kedy spolu chodili, ako dlho, aká bola...

Hodnotenie: Tejto knihe dávam tri hviezdičky. Nedokážem jej dať viacej, aj keď zbožňujem Johna a jeho knihy, ale toto bola pre mňa od neho najslabšia kniha. Alebo mi len nesadla. Ktovie, možno keby som ju čítala v inom čase, mala by som iné pocity, ale teraz je to tak, ako to je.

Tak to je všetko k tejto knihe.
Ahoj pri ďalšom článku.

1 komentár:

  1. Článok bol zverejnený 23.04.2015, ale kvôli menším problémom ukazuje iný dátum.

    OdpovedaťOdstrániť