štvrtok 20. augusta 2015

Nicholas Sparks - Bezpečný prístav

Hello people,


Predtým ako začnem písať o knihe, chcem Vám povedať, že túto nedeľu odchádzam na splav a vrátim sa až prvého, preto články budú predpísané a budú iba na blogu. Na google + sa mi asi nebude dať zdieľať, ale pokúsim sa o to. Ale prejdem ku knihe.

O knihe: Kniha je v tvrdej väzbe a má 302 strán.
Príbeh je o Katie, ktorá začína nový život. Prenajme si chatu, spozná nových ľudí a nájde si prácu. Spozná však aj Alexa, ktorý je majiteľ miestneho obchodu a tak ho stretáva skoro každý deň. Prvo začne dobre vychádzať s deťmi a neskôr aj s Alexom. Aj keď sa s Alexom zblížia, tak stále niečo tají. 

Katie sa prepletala pomedzi stoly a vánok od Atlantiku jej čechral vlasy.

Môj názor: Knihu som čítala strašne dlho, ale fakt dlho. Začiatok ma nejako nebavil. Sledovali sme vlastne iba Katien život. Až vlastne do polovice, keď sme začali sledovať hlavne jej minulosť. Tá bola dosť zaujímavá. Všetky postavy sa mi strašne páčili. Kate bola milá a láskavá a nechápem ako si mohla zobrať Kevina, Kevin bol presný opak násilný, zlý a hlavne bol opilec. Alex bol tiež super. Presne ako Kate. A jeho deti boli zlatíčká. Kristen a Josh zobrali Kate úplne v pohode a boli s ňou kamaráti. 

"Super," pochválila ju Kristen. "Myslíš, že jej mám obliecť aj kabát?"

Keď sa mám vyjadriť k Nicholasovej tvorbe, tak môžem povedať, že je to celkom príjemné čítanie. Vedel vyjadriť pocity postáv a hlavne úžasne vedel opísať okolie. Keby som však mala hovoriť pre koho sa hodí jeho tvorba, tak by som povedala, že je skôr pre dospelých ľudí. K Nicholasovej tvorbe sa určite vrátim, ale nebude to v najbližšej dobe. Možno do tej doby stihnú dotlačiť Poslednú pieseň a ja sa budem môcť do nej s radosťou pustiť. Aj keď mám obavy, že to bude dosť podobné Bezpečnému prístavu a budem sa do polky knihy nudiť.

"A nejmenuju se Katie pamatuješ?"

Hodnotenie: Hodnotenie je pre mňa teraz fakt ťažké a neviem sa poriadne rozhodnúť. Knihe však dávam:



A to preto lebo Katena minulosť bola fakt zaujímavá a nevedela som sa v tej časti od nej odtrhnúť.

Za knihu Ďakujem e-knihkupectvu MegaKnihy.
Vy si ju môžete kúpiť tu.

To už je odo mňa všetko.
Ahoj pri ďalšom článku.


2 komentáre:

  1. Na začiatku tvojej recenzie som si myslela, že dáš knihe dve hviezdičky. Ja som zatiaľ od Sparksa nič nečítala. Pekná recenzia.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja som rozmýšľala medzi tromi a štyrmi :) Ale nedalo mi to dať jej oba tri, keď ho všetci tak ospevujú a ten príbeh je fakt super :) Ďakujem

      Odstrániť