sobota 15. júna 2019

Kateřina Maďarková - Justínka a asistenčný jednorožec

Hello people,


O knihe: Kniha je v tvrdej väzbe a má 96 strán
„Akútny nedostatok fantázie“, tak sa volá zvláštna Justínkina diagnóza, na ktorú jej doktor predpísal ešte zvláštnejšiu liečbu: musí stráviť šesť dní s asistenčným jednorožcom Hubertom. Každý deň plný spoločných dobrodružstiev mení Justínkin svet. Zrazu je zábavnejší a farebnejší. Navštívia miesta, ktoré dievčatko vo svojom obľúbenom atlase sveta nikdy neobjavilo – tajomnú rieku Slov, planétu Fantázia, ba dokonca krajinu jej vlastného výkresu!
Len keby sa neblížil 31. august. Deň, kedy sa Justínkina liečba končí a Hubert sa bude musieť vrátiť späť do lekárne na Fialkovej ulici…



Můj názor: Toto je jedna z kníh, pri ktorej si možno väčšina z Vás povie, že to je obyčajná kniha pre deti s peknými ilustráciami. Nie je to však úplne tak.
Táto kniha nielen že má naozaj nádherné ilustrácie od českej maliarky Lény Brauner, ale ukrýva v sebe aj nádherný príbeh, ktorý v sebe nesie veľa krásnych myšlienok.
Príbeh je o malej Justínke, ktorá prišla o svoju fantáziu, a tak je trošku vyspelejšia, ako ostatné deti. Všetko sa však pokúsi napraviť asistenčný jednorožec Hubert.
Túto tému by som zaradila do povinných na prvý stupeň základných škôl. V poslednom čase mi totiž príde, že deti moc rýchlo rastú a častokrát zabúdajú na to, že majú byť stále deťmi. Veľa z nich sa zaoberá vecami, ktoré možno ešte netrápia ani väčšinu dospelákov, a tak by sa im presne hodil takýto asistenčný jednorožec a aj na takéto veci kniha poukazuje. V knihe nájdete veľa "vedľajších" poučných príbehov, ktoré nám dotvárajú dej, a tak sa dozvedáme, ako si vážiť dospelých alebo, že nemáme zabúdať na svojich kamarátov.
Aj napriek tomu, že už tak celkom nepatrím medzi deťmi našla som si v knihe svoje a uchvátila ma tak moc, že som o nej na každom rohu rozprávala a ukazovala ju všetkým deťom, ktoré máme v rodine, alebo som ju odporúčala ich rodičom, aby určite jednu zaobstarali svojim deťom a hlavne, dávali pozor na ich fantáziu.
Je to naozaj krásne spracovaná kniha, ktorá by si mala nájsť svoje miesto v každej knihovničke.

Hodnotenie:
Za knihu Ďakujem Albatros media

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára