nedeľa 29. októbra 2017

Joanna Connors - Nájdem si ťa

Hello people,

O knihe: Kniha má mäkkú väzbu a má 240 strán
Joanna Connors mala tridsať rokov, keď jej neznámy muž priložil k hrdlu nôž a prinútil ju k sexu. Po dvadsiatich rokoch nevysloviteľných tráum sa rozhodla bojovať a tohto človeka nájsť. Nie však pre to, aby sa pomstila, ale aby ho pochopila, aby zistila, kto je ten muž a čo ho viedlo k tomu, aby zničil život mladej ženy. Nehľadala však len neznámeho násilníka a spravodlivosť, ale aj vlastný vnútorný pokoj a zmier. 

„Znásilnenie neublíži iba jednému človeku. Raní celú rodinu. Keď ma znásilnili, vytvoril sa vír, ktorý niekoľko rokov vťahoval všetkých okolo mňa. “


Môj názor: Téma znásilnenia je podľa mňa strašne utláčaná a vôbec sa nepreberá aj napriek tomu, že sa to dialo dlhé roky dozadu a deje sa to až doteraz. A presne o tomto je táto kniha.
Je o žene, ktorá bola znásilnená. O samotnej autorke, ktorá si tým všetkým prešla. O tom ako sa zmierovala s tým, čo sa jej stalo. S tým, ako to všetci brali a hlavne s tým, ako ju to zmenilo. V tomto príbehu sa dozvedáme, ako to všetko začalo a hlavne, že aj po vyše dvadsiatich rokoch sa s tým nedokáže zmieriť a práve preto vznikla táto kniha. Autorka v nej opisuje každý jeden detail svojho príbehu. Každý jeden pocit, ktorý mala, či už pri výpovediach, alebo doma a ako sa všetkého bála .
Aj napriek tomu, že má autorka úžasný štýl písania, nie je to kniha, ktorá sa dá prečítať na jeden hlt. Je to však kniha, ktorá Vám utkveje v pamäti ešte poriadne dlho. 
Myslím si, že toto je jedna z tých kníh, ktorú by si mal prečítať každý jeden z Nás a zobral si z nej čo najviac. 



Za knihu Ďakujem Panta Rhei

Ahoj pri ďalšom článku :)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára