utorok 3. apríla 2018

Ladislav Zibura - Už nikdy pěšky po Armenii a Gruzii

Hello people,

O knihe: Kniha je v tvrdej vázbe a má 312 strán
Po dvojici bestsellerů přichází Ladislav Zibura s novým dobrodružstvím – tentokrát se vydává do Arménie, Gruzie a Náhorního Karabachu. Princ Ládík putuje po těch nejzapadlejších vesnicích, aby mohl naslouchat příběhům místních a načerpat něco z jejich moudrosti. Alkohol teče proudem a mladý dobrodruh důvěrně poznává kulturu plnou pohostinnosti, rozhodných slov a nostalgie po sovětských časech. Své zážitky z kavkazského putování líčí Zibura s humorem a ironií, pro které si získal popularitu nejen u příznivců cestopisů. Ať už je zrovna ztracený v horách, bojuje s nepřízní počasí, nebo omylem jí grilovaného ježka, vše přijímá s dokonalým nadhledem. Ziburův příběh je svědectvím o půvabu svobody a lehkosti života na cestách. 

Môj názor: Ladislava Ziburu určite poznáte. Je to mladý muž, ktorý cestuje a neskôr nám, jeho skúsenosti a zážitky spíše do knihy. 
Musím sa priznať, že knihy od Slovenských a Českých autorov moc nečítam. Napriek tomu, knihy od princa Ladíka úplne zbožňujem. 
Páči sa mi jeho humor, odvaha na uskutočnenie takejto cesty, ale hlavne spracovanie jeho kníh. Knihy s obrázkami sa nájdu málokedy (ak nerátame detské knihy), ale v tejto ich nájdete neskutočne veľa a stoja za to. Aj vďaka nim si viete, lepšie predstaviť, ako to tam vyzeralo.


Pri jeho knihách sa nudiť určite nebudete, každý deň totiž zažíva niečo zaujímavé, spoznáva kultúru domácich alebo vymýšľa, ako by si napríklad uľahčil cestu bicyklom (na ktorom však nemá priestor na veci, a tak k nemu pripevní koše na prádlo). 
Je to veľmi príjemná kniha, pri ktorej sa nasmejete a možno Vás inšpiruje na podniknutie podobnej cesty. 

Hodnotenie:

Za knihu Ďakujem Panta Rhei





Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára