nedeľa 4. novembra 2018

Chloe Benjamin - Nesmrteľní

Hello people,



O knihe: Kniha je v tvrdej väzbe a má 360 strán
Sparný letný deň. New York 1969. Štyria malí súrodenci Goldovci sa tajne vyberú na Hesterinu ulicu k jasnovidke. Povráva sa o nej, že vie každému človeku povedať kedy zomrie. 

Dnu vchádzajú po jednom. Vychádzajú otrasení tým, čo sa dozvedeli. Celé roky si to nedokážu navzájom povedať, hoci ide iba o štyri jednoduché dátumy. Deň, mesiac, letopočet. Keď sú dospelí, žijú si svoje jedinečné životy každý zvlášť, ale zároveň sú pevne spätí rodinnými vzťahmi, rodinnou pamäťou a tiež v zajatí smrteľnej veštby. Americká spisovateľka Chloe Benjamin si tento román naplánovala bravúrne, kvarteto chronologicky vyrozprávaných príbehov vrství do krehkej architektúry, stavia proti sebe slobodnú voľbu a osud, život a smrť. .. Niekedy to, čo vyzerá reálne, skutočné nie je; inokedy veci ozajstné pôsobia ako kúzelnícky trik.




Čo ak sa zmením? opýtala sa veštice pred mnohými rokmi s vedomím, že by ju to mohlo ochrániť pred nešťastím a tragédiou. Väčšina ľudí sa nemení, odvetila veštica.


Môj názor: Každý jeden z nás určite uvažoval, kedy príde náš čas a opustíme tento svet. Nad touto otázkou uvažovali aj hlavné postavy, keď sa dozvedeli, že v ich štvrti býva veštica, ktorá Vám tento dátum odhalí. 
Tento dátum ich prenasledoval celý život, niektorí sa o ňom zverili ostatným, druhých mučil až do konca, ale či sa naplnil alebo to bol jeden z ďalších podvodov sa dozvedáme až neskôr. 
Príbeh je rozdelený na päť častí v prvej sa dozvedáme o ich detskom živote až po veštbu a v ďalších zase o živote každého zo súrodencov až po smrť.
Do tejto knihy som sa začítala veľmi rýchlo a veľmi rýchlo aj skončila. Keď som nadobudla pocit, že s jednou z postáv som sa dostala do toho najlepšieho obdobia, tak zrazu bolo po všetkom a autorka Vám zrazu predhodila nový život s ďalším súrodencom.
Ale viac už prezrádzať nejdem, pretože príbeh musím ohodnotiť veľmi kladne a ak sa ma v najbližšej dobe opýtate na najobľúbenejšiu knihu, tak Vám určite poviem, že je ňou práve táto.

Hodnotenie:



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára