nedeľa 4. novembra 2018

Sebastian Fitzek - Pasažier 23

Hello people,

O knihe: Kniha je v tvrdej väzbe a má 320 strán
Policajný psychológ Martin Schwartz prišiel pred piatimi rokmi za mysterióznych okolností o ženu a syna. Stalo sa to počas ich dovolenky na luxusnej zaoceánskej lodi Sultan of the Seas - nikto z posádky mu však nevedel vysvetliť, ako k tomu došlo. Martin je odvtedy psychicky na dne a vrhá sa ako utajený vyšetrovateľ do najnebezpečnejších policajných akcií, kde mu neraz ide o holý život. Uprostred zásahu mu zatelefonuje čudácka stará dáma, ktorá sa predstaví ako autorka trilerov. Presviedča ho, že sa bezpodmienečne musí nalodiť na Sultána, pretože našla dôkaz, čo sa asi prihodilo jeho rodine. Martin sa zaprisahal, že nikdy nevkročí na loď. Keď sa dozvie, že na lodi sa objavilo dievčatko s medvedíkom jeho syna v náručí, ktoré zmizlo pred niekoľkými mesiacmi, neváha a vyberie sa na loď.


Ďalší pasažier 23? tipol si kapitán. Bonhoeffer prikývol.


Môj názor: O tom, že Fitzek vie neskutočne dobre písať, už všetci vieme, a tak to nezmení ani táto kniha. Práve naopak, táto kniha je považovaná za najlepšiu knihu z jeho tvorby.
Príbeh sa odoráva na lodi, čo pridáva na atmosfére. No celkovú atmosféru dotvára sám autor. Niekoľko krát nás nechá totiž čítať určitú situáciu, aby sme za chvíľu zistili, že sa udialo niečo úplne iné, na čo poukazujú hneď prvé strany.
Kniha je plná napätia a núti Vás pokračovať ďalej a ďalej, len aby ste sa dozvedeli koniec a rozlúštili záhadu, ktorá sa na lodi deje. (Naozaj Vás to núti pokračovať, kolegyňa sa skrývala v robote za regálmi, len aby knihu dočítala.)
Takže ak rozmýšľate, že si prečítate knihy od Fitzeka, tak Vám ich môžem jedine doporučiť, ale ak sa do nich pustíte, vyhraďte si na ne voľný deň, pretože prestať čítať jeho knihy, naozaj nejde.

Hodnotenie:


Za knihu Ďakujem kníhkupectvu Knihy pre každého

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára