utorok 25. decembra 2018

Leif G. W. Persson - Skutočný príbeh o Pinocchiovom nose

Hello people,

O knihe: Kniha je v tvrdej väzbe a má 512 strán 
Toto je zlá rozprávka pre dospelých. Keby nebolo ruského cára Mikuláša II., anglického premiéra Winstona Churchilla, ruského prezidenta Vladimíra Putina a komisára västerortskej polície Everta Bäckströma, nikdy by neprišlo k udalostiam z tejto knihy. Z tohto pohľadu ide o rozprávanie o výsledku činov štyroch mužov, ktoré sa rozpínajú po dobu vyše sto rokov. Dokonca sa ani nikdy nestretli, pretože najstarší z nich bol zavraždený štyridsať rokov predtým, ako sa narodil najmladší. Nie je to prvýkrát, čo komisár Evert Bäckström spraví poslednú bodku za prípadom, nezávisle od toho, s akými ľuďmi sa stretne a v akej situácii sa ocitne.

Medzi schodiskom a písacím stolom ležala obeť na chrbte, paralelne s písacím stolom, ruky pri tele, na sebe čierne koženné papuče, voľné sivé nohavice, biela košeľa rozopnutá a vyhrnuté rukávy, pohodlné oblečenie pred posledným stretnutím v živote, stretnutím so smrťou.


Môj názor: Mám rada hrubé knihy a ešte viac zbožňujem, keď majú krátke kapitoly, ako táto. Napriek tomu musím knihe vypichnúť pár vecí. 
Evert Bäckström je veľmi zvláštna postava. Na jednu stranu ho všetci chvália a uznávajú, ale na druhú to je len obyčajný perverzák, ktorý myslí len na svoje uspokojenie, hlad alebo potrebu spánku. Veľmi často v príbehu nájdete, ako ho nebaví byť na poradách, ale za to na nich veľmi rád premýšľa o svojich kolegyniach. 
Napriek tomu sa mi príbeh celkom páčil, prípad bol zaujímavý a aj keď kniha nie je z tých, ktoré Vás núti čítať ďalej a ďalej, dá sa prečítať pomerne rýchlo. 
Ak máte radi knihy s veľa postavami, tak táto je pre Vás ako stvorená, nachádza sa ich tam aspoň pätnásť. Niekedy som síce musela porozmýšľať, o ktorej postave práve čítam, pretože sa tam striedajú dosť často, ale časom sa to celkom dalo zvládnuť. 
Knihu skôr odporúčam mužom, pretože narážok na sex, Bäckströmovu "klobásu" a veľa iných jeho pocitom porozumiete skôr Vy, ale ak Vám nebude táto hlavná postava vadiť, tak ju odporúčam  všetkým milovníkom detektívok. 


Hdnotenie:

Za knihu Ďakujem kníhkupectvu Knihy pre každého

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára