nedeľa 4. marca 2018

Stephen King - Carrie

Hello people,

O knihe: Kniha je v mäkkej väzbe a má 220 strán
 Sedemnásťročná Carrie je outsiderka v škole i v živote. Odmalička robí všetko pre to, aby sa vyrovnala ostatným, ale nedarí sa jej. Nepeknú, neobľúbenú, zakríknutú stredoškoláčku ešte aj doma doslova terorizuje fanaticky nábožná matka. Carrie si však jedného dňa uvedomí svoje mimoriadne vrodené schopnosti, ktorých rozsah sama sotva tuší. Je telekinetička - silou vôle pohybuje predmetmi. A keď ju na školskom majálese opäť surovo ponížia, jej pomste nič nestojí v ceste.

Vieme, že Carrie bola obeť náboženskej mániesvojej matky.

Vieme, že mala skryté telekinetické vlohy.


Môj názor: Stephena Kinga pozná každy jeden, ktorý číta. Ja som však jedna z tých, ktorí ešte do jeho sveta hororu nezavítali, a tak bola táto kniha pre mňa úplne prvou knihou od neho, ktorá sa mi dostala do rúk.
Musím priznať, že ma zo začiatku prekvapili články prelínajúce dej a vôbec som nechápala, prečo tam vôbec sú a na čo slúžia. Po pár stranách mi to všetko začalo zapadať a príbeh ma úplne pohltil. 
Príbeh bol rozprávaný z viacerých "uhlov", podľa toho, ktorá osoba zohrávala v tej časti dôležitú rolu. V spomínaných článkoch sa nachádzali výpovede ľudí o danej situácií.  
Štýl autora sa mi neskutočne zapáčil a doslova som hltala každé jedno slovo. Knihu som nedokázala zatvoriť ani kvôle únave, a tak sa mi ju podarilo prečítať za necelý deň s tým, že som sa jej nevenovala celý čas. 
Ak však čakáte niečo strašidelné v tejto knihe to nenájdete. Knihu by som skôr zaradila do thrilleru, ale aj napriek tomu stojí za prečítanie. Nedávno vyšlo nové vydanie od Panta Rhei, ktoré vyzerá fakt skvelo, takže zohnať túto knihu už viac nebude problém. 


Hodnotenie: 

Za knihu Ďakujem Panta Rhei



2 komentáre:

  1. Jak už jsem psala na insta - nádherné vydání. Miluju Kinga a Carrie je skvělá kniha. :-)
    Hezká recenze. :-)

    OdpovedaťOdstrániť