sobota 9. novembra 2019

Fitzek, Tsokos - Izolovaní

Ahoj,

O knihe: Kniha je v tvrdej väzbe a má 288 strán
Fascinujúce a zároveň hrozivé Psychopatický únosca, vypreparované ľudské telá a indície zanechané v rozkladajúcich sa mŕtvolách. To je Fitzek vo svojej najlepšej forme!Surový, šokujúci a nepredvídateľný. Súdnemu lekárovi Herzfeldovi uniesli dcéru a on nemá inú možnosť, len sa pustiť do, zdá sa, vopred prehratejnaháňačky. Proti nemu totiž stojí zvrátený psychopat s bizarným zmyslom pre humor. Šialenec zanechávaHerzfeldovi indíciu na tom najpodivnejšom mieste. V tele mŕtvoly. Má to ale háčik. Mŕtve telo sa nachádza na ostrove, na ktorý sa Herfzfeld nemôže dostať kvôli ničivému orkánu. Na ostrove zostala len ilustrátorka komiksov Linda. Podarí sa lekárovi presvedčiť vystrašenú a ničnetušiacu ženu, aby zohavila telo mŕtvoly a pomohla mu nájsť jeho dcéru? Vezme Linda do ruky skalpel a...? Triler Izolovaní sľubuje napätie na bežiacom páse a bude pochúťkou aj pre rozmaznaných znalcov. Znovu sa stretávame s typickým Fitzekom – nič nie je také, ako sa na prvý pohľad zdá. Vďaka prvotriedne rozohranému príbehu s rafinovanými falošnými stopami, výborne zobrazenými charaktermi a detailnou prácou súdneho lekára sa od knihy neodtrhnete. Izolovaní je kniha pre silné povahy a dobré žalúdky.

"Teraz si vezmite pinzetu a vyvráťte mu ňou očné viečka."

"Ako prosím?"

"Jednoducho ju zasuniete do oka a viečko obtočíte okolo nej ako špagety."


Môj názor: Ruku hore, kto ešte nečítal knihu od Fitzeka. Ak ste ho ešte nečítali, tak minimálne viete kto to je, pretože tento autor naozaj vie, ako napísať kvalitný thriller. A jeho novinka nie je výnimkou, dokonca práve naopak. Osobne mám pocit, že toto je zatiaľ to najlepšie, čo mu u nás vyšlo.

Príbeh začína z pohľadu Lindy. Ženy, ktorá uteká pred svojou minulosťou, a tak sa na chvíľu skryje na ostrov, ktorý má čoskoro  od sveta odrezať hurikán. To však ešte netuší, že ju tam čaká niečo horšie, ako minulosť. Druhý pohľad máme od patológa, okolo ktorého sa vlastne celý tento príbeh točí. A posledný pohľad máme od dievčiny, ktorú uniesli a zatvorili do uzavretej miestnosti. A tak postupne sledujeme tieto tri príbehy a môžme len predvídať, ako sa tieto príbehy prepoja a čo nám vo výsledku vytvoria.

Ani túto knihu od Fitzeka som nedokázala prečítať za dlhšie, ako deň. Je to proste majster pera. Presne vie, čo Vám má ponúknuť, aby ste hltali stránku za stránkou a knihu len tak neodložili. No tentokrát, to bolo o niečo lepšie. V tejto knihe sa totiž spojil s Tsokosom, autorom odborných publikácii, ale hlavne súdnym lekárom. A tak scény v tejto knihe stoja naozaj za to. Opisy pitiev boli dostatočne detailné na to, aby ste si ich dokázali živo predstaviť, a tak jedenie pri tejto knihe naozaj nie je to najvhodnejšie. A to nehovoriac o príbehu unesenej dievčiny, ale o tom sa musíte presvedčiť sami.

Táto kniha sa u mňa zaradila na prvé miesto z jeho kníh. Nechýbalo jej naozaj nič a ja som si ju neskutočne užila, až mi prišlo ľúto, že sa znova s Fitzekom budem musieť na nejaký ten čas rozlúčiť. Potešila ma však informácia, že o pár týždňov mu u nás vychádza ďalšia kniha, a tak to čakanie nebude až také dlhé. No ak ste sa ešte stále neodhodlali pustiť sa do niektorej z jeho kníh, tak by ste to mali napraviť, čo najskôr a kľudne môžte začať aj práve touto.

                                 

Hodnotenie:

Za knihu Ďakujem Vydavateľstvu Tatran


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára