nedeľa 22. marca 2020

Lisa Taddeo . Tri ženy

Ahoj,

O knihe: Kniha je v tvrdej väzbe a má 268 strán
Štúdia sexuálnych túžob troch žien mapovaných v priebehu ôsmich rokov
Túžba. Vzrušuje nás i mučí. Ovláda naše myšlienky, ničí naše životy. Žijeme len pre ňu. A predsa o nej nehovoríme. Je skrytou silou nášho života, no aj tak zostáva do veľkej miery neprebádaná. Za posledných osem rokov prešla americká novinárka Lisa Taddeo šesť ráz naprieč celou krajinou, aby nazrela do duší obyčajných žien z rôznych regiónov a prostredí. Výsledkom jej úsilia je kniha Tri ženy, najvernejší portrét ženskej túžby, aký kto kedy zachytil, a zároveň jedna z najdiskutovanejších kníh posledného roka.

Potom sa na ňu presunie svojím telo. Ležia na gauči s epedmi. Aaron sa začne hýbať dopredu a dozadu. Maggie vo výpovedi povie, že svojou panvou narážal do jej panvy.


Môj názor: Toto bolo veľmi zaujímavé čítanie. Príbehy troch rôznych žien. Troch rôznych životov. Troch rôznych sexuálnych zážitkov.

Táto kniha vo mne často vyvolala hnev a prekvapenie. Také totiž tieto príbehy sú. Rozprávajú príbehy, s ktorými sa nestretneme len tak, veď sama autorka strávila s nimi osem rokov a precestovala množstvo kilometrov. No, malo to význam.

Aj keď príbehy majú byť reportážou, celý čas som mala pocit, že čítam nejaký román. Takým štýlom je kniha aj písaná, o to ľahšie sa teda číta. Jediné, čo mi na tejto knihe vadilo boli dlhé kapitoly. Nadobudli totiž vo mne pocit, že už sa veľmi dlho venujem príbehu jednej ženy a pomaly zabúdam na zvyšné dve. Avšak dalo sa na to zvyknúť, vzhľadom na to, ako jednoducho a rýchlo sa čítali. V knihe sa taktiež nachádza veľa sexuality, veľa nepríjemného sexu, takže určite neodporúčam mladším čitateľom.

Kniha vo mne nevyvolala nejaké wau, ale vyvolala vo mne pocit, že sa musím viac zamýšľať nad svojím životom a aspoň občas byť vďačná za to, čo mám a že nemusím byť na mieste týchto žien. Takže som rada, že takáto kniha vznikla, pretože sú veci, o ktorých by sme sa mali naučiť rozprávať a nenechať ich len tak. A vďaka tejto knihe, to bude pre niektoré ženy určite oveľa jednoduchšie.

Hodnotenie:



Za knihu Ďakujem Vydavateľstvu Tatran



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára