nedeľa 7. júla 2019

Sebastian Fitzek - Pacient

Hello people,

O knihe: Kniha je v tvrdej väzbe a má 304 strán
Malý Max zmizne a jeho otec Till Berkhoff prežíva nočnú moru. Všetky indície vedú jedným smerom, a tak polícia dospeje k záveru, že Maxa uniesol sériový vrah Guido Tamnitz, a uzavrie pátranie po zmiznutom dieťati. Toho medzitým usvedčili z viacerých únosov a zavreli na psychiatrickej klinike. Zúfalý otec vidí jedinú možnosť, ako sa dozvedieť pravdu o svojom synovi - musí sa stať pacientom rovnakej kliniky ako vrah. 

Autor hneď na prvých stranách vybičuje napätie do takých obrátok, že nedokážeme knihu pustiť z ruky. Vpletie do príbehu množstvo dramatických zvratov, ani jeden z nemeckých autor trilerov to nedokáže lepšie. V krátkych kapitolách, ktoré umožňujú zmenu perspektívy, nadobúdajú jeho romány príťažlivé tempo, ktorému sa nedá odolať. 

Pacient v mnohom pripomína úspešnú Terapiu. Autor sa znovu pohral s čitateľom v uzavretom prostredí psychiatrickej kliniky, kde pacienti reagujú nepredvídateľne a nič nie je také, ako sa zdá.


Dnes mi chlapec v inhubátore prezradil, ako sa volá.

Takmer som mu nerozumel, toľko krvi mal v ústach. 

Ale som si takmer istý, že sa volal Max.


Môj názor: Sebastian Fitzek je podľa môjho názoru majster thrillerov. Zatiaľ som sa o tom presvedčila pri všetkých jeho knihách a táto samozrejme nie je výnimkou.

Pacient je thriller, ktorý Vás nielen pohltí, ale doslova vcucne do deja a Vy musíte pokračovať ďalej a ďalej. Kapitoly má pomerne krátke, a tak nikdy nemáte problém, že by ste nad knihou sedeli dlho. Práveže naopak. V kapitolách sa totiž striedajú pohľady viacerých postáv, a tak čítate ďalej, aby ste vedeli, čo sa bude diať, pretože nám autor ukončil kapitoly napínavo.

Musím povedať, že táto kniha sa mi z jeho preložených páči zatiaľ najviac. Nielen, že dostávame pohľad aj zo strany sériového vraha, ktorému sa vŕtať v hlave nie je vôbec príjemné, ale dostaneme zvrat, ktorý by málokoho napadol. A tak mi na konci neostalo nič iné, ako len hľadieť blbo pred seba a urovnávať si myšlienky, čo sa to vlastne stalo. Celá téma tejto knihy mi prišla veľmi zaujímavá a byť rodičom, asi svoje deti nepustím samé ani na záchod.

To, že túto knihu považujem za jeho najlepšiu z preložených nemení nič na tom, že pre Vás to môže byť hociktorá z tých ostatných. Ak obľubujete thrillery, tak by ste sa do Fitzeka mali určite pustiť. Jeho knihy sú totiž návykové a potrebujete si prečítať každú jednu a úplne všetky Vám ostanú v pamäti ešte poriadne dlho. Ani jedna Vás od čítania jeho kníh neodradí a už je len na Vás, ako si ich zoradíte podľa obľúbenosti.

Prajem Vám príjemné letné večery strávené s týmito mrazivými thrillermi a mne neostáva nič iné, ako si počkať na ďalší z pera tohto autora.

Hodnotenie:
Za knihu Ďakujem Panta Rhei


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára